Followers

Thursday, August 14, 2014

ANAK TAK BERAK SEMINGGU

Hai! Assalammualaikum .

entry mak mak! emak mana yg tak risau klu anak dia tak pooopooo!cuba angkat tangan? tak ada sorang  pun yang mengaku? aha! ok mengelabah ! hari ke 3? x hari ke 4? pun x . Mula risau disitu hari hari potpetpotpet dgn suami! hari ke 5? mulalah tanya & minta pendapat group2 waksup *whatsapp* me jenis tak puas hati klu boleh semua nak share! aha! hari ke 6 apa lagi google!

Buat pengetahuan anda me fully breastfeed!
ini cerita daddy & mummy :
daddy : yunk..pagi esok kita bawa adik ke klinik.risau berapa hari tak poopoo!
mummy : kan.dah 7 hari tapi as long dia kentut kira ok kot!
daddy : iyea ke..kentut letup2 bau dia perghh!!
mummy : aha seminggu tak membuang!*jari sedang google mencari jawapan yg kukuh*
mummy : Ramai bg pendapat fully BF memang normal tak poopoo dlm seminggu,kdg ada sampai 10hari.Kita tengok esok klu adik tak poopoo juga kita g klinik ok lalink.
daddy : ok nak sure yg adik ok ke tak.
mummy : alhamdulillah adik poopoo 9:45malam!aha!
when my baby poopoo :
1: your face look at stressed
2. Yeah I can do!!
3. Mummy always support you son,shiann dia!
4. Happy! 
#AU2months


*padahal pooopooo cair je kot*

Al kisah tiada pengalaman bab kelewatan poopoo,sebelum ini abang wildan abg kpd kasyh setiap 2hari mesti poopoo.Take serious!mummy tak dapat lg nak baca adik punya timing!before this adik ok je hari2 poopoo bila masuk syawal dia start bt hal,makkk aiii!!byk makan rendang,ketupat,lemang & kuah kacang kot!ahaiii anak!eurm ada yg cakap nak naik bulan? haiseh...naik bulan ke bintang ke mood mummy memang ke laut!aha!
So?you all still mood raya lagi ke???
caption : jangan ambil duit kasyh!penumbok nak?!aha!
LOVE U ANAK
note:saya tak nak terlepas semua kenangan indah bersama anak-anak

20 comments:

puan.mila said...

ank u 2 months??

Shud be ok xpoo2 seminggu..ank i pun pernah..kalau fully bf xperlu nak risau sgt..i pernah dgr ada bby sebulan xpoo2 jumpa doc, doc ckp xperlu tkut if bby fully bf :-)

Rinna said...

Waaa byknya collection duit raya kashah..auntie nak cikit boleh..heheh

Z@i Z@mR33 said...

Aqil dr dl smpai skrg 2 hr skali msti popo.klau 3 hr x popo dh rsau wlaupon dia kentut & bau perrrghhh...kalah org tua2 pnya kentut...hahahaha

Adinda Baizura Mazlan said...

Blogwalked!

http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

eima said...

betui klu fully bf tak de masaqlah klu tak berak .. tp as a mom kite risau sgt kan ... over .. hihi

Ismi Ana said...

Alhamdulillah da selamat popo dah pun rupenye. Hehe.. ^_^ takde pengalaman, tp ambik ilmu.. :)

Petak Bunga said...

sapa x risau.
tp kalau pg doktor..tak ada apa2 pun bolh buat...x de ubat..yg pnting dia sihat..

aTieYusof Family said...

Sbg ibu bapa mesti risau kan bila anak tak po dlm masa seminggu tu.. hehe.. apapun harap baby sihat sentiasa..
TQ, Follow..salam kenal..dah follow semula..:)

Mummydearie said...

Salam singgah!

Being mak-mak memang risau memanjang. Lucky baby dah poopoo, okeylah tu. Muka mak dan baby dah kembali ceria :)

Farra AM said...

anak akak yg ke 3 tu, tak poopoo sampai 20 hari masa dalam pantang... tapi mmg takleh wat apa sbb fully breastfeed. pegi paed pun paed kata tunggu je lah, maybe sbb baby fully absorb susu jadi badan .. Alhamdulillah dah OK, dah 4 tahun pun anak akak tu... :-)

~MommyAqilMedina~ said...

Tulahh..normal kot kalau baby tak poo poo seminggu..tapi me takde experience lagi..paling lama pon 4-5 hari..panic jugak kalau tak poo poo seminggu..hehee..banyak nya duit raya Kasyh..Seronotnyaa..hehee

::EIDA:: said...

banyak duit raya dia ni.. bak sikittt kat auntie hehehhe~

lieyalatif said...

normal kalo fully bf.... lieya pun dulu mcm tu jugak...tapi biase as a parents op kos ade rase risau kan heheheeh as long as baby ceria n tak merengek so should be fine....

aTieYusof Family said...

singgah tgk baby comel..:)

Faarihin said...

Betul sesangat. Emak mana lah yang tak risaukan anak2nya. Setuju aje bila tiap kali tengok kakak2 saya dok risau pasal anak dia, n paling setuju bila tengok emak saya pun dok risau anak-anak dia walaupun anak-anak dia dah besar panjang. Huhu.

Semoga baby oklah. =)

Santan Manis said...

Comelnya ! :D

http://santanmanis.blogspot.com/2014/08/wira-malam-bukan-sekadar-pendekar-pilih.html

IbuNoey said...

singgah sini..wah,dua-dua hero ye anaknya.sama cam IbuNoey.

haha..IbuNoey pun cemas gak kalau anak tak poo poo lebih dari dua hari.dulu pernah gak AniqFarhan tak poo2 lebih dua hari.nasib baik ari ke-4 dia poo.sekarang ni lagilah nak kena pantau sebab dia dah makan solid food..

Bunda a.k.a KN said...

Salam ukhuwah dari bunda...

eMMe said...

same la dgn anak saya.. Eryna, berak sketul kecik je, keras lak tu.. risau juga...kurang air kot, asyik susu je, susu formula... tau je la kan.. mungkin boleh mengeraskan najis...

aishah nin said...

Banyak kan minum air masak :)