Followers

Monday, March 10, 2014

STRAWBERRY DAN TOMATO

Assalam .

Nampak tak betapa sukanya pada strawberry ?
Nak kongsi sikit apa yang wildan suka makan setelah dia diizinkan untuk diberi makan sejak 6bulan lepas. (Now 1year old).Naik 7bulan pantang nampak tomato dalam freezer . Duduk nangis rupanya nakkan tomato , ok kami try & error! Ternyata habis setiap hirisan tomato itu. MasyaAllah, ikut jejak mommylah ni, oklah kecik2 dah amalkan jaga pemakanan & kesihatan. Good for you. One day, kami bawa jalan-jalan ke Jaya Jusco, eurmm macam biasa pilih buah, antara grape and strawberry. Biasanya kami beli anggur tapi tengok juga kualiti buah, sebab me sukakan anggur, tapi anak pula nak strawberry, haishh demand pula dah, tak nak lepas, siap suruh kami buka time tu juga,buah mahal ni sayang oiii...bayar dulu,pandainya dia ni.. Daddy awak ckp, "dulu kita nak beli pun fikir 2-3X, sebab masam lagi satu mahal RM11-12 kot n tengok kualiti buah import & export tak sama. Ok, kami beli tiap minggu, kena buat stock strawberry pula, pernah juga beli di Pasar, murah je RM5 dari Cameron & kami bagi wildan, kami bagi test iq, pandai dia memilih korea strawberry juga yang sedap. Makan seumpama makan keropok, pantang dipelawa! mencekup punya pantas!kami duk tergelak tengok kebijakkan dia.Dia sangat pandai tak telan pun biji strawberry tu. Ambil masa 2-3minit akan habiskan hisap gigit then tgl isi putih dia hulur kat kami,mujurlah wahai anak bapak.

kesukaan pencinta strawberry

Sunday, March 9, 2014

We Love Huggies

 Ok , sekarang bila ada anak sebok kaki tu nak pergi expo baby, motherhood, parenthood tak kisahlah janji berkaitan baby. Ha sebab apa kami suka HUGGIES ? Sebab HUGGIES je kot yang hargai pelanggan-pelanggannya contoh kerap buat promotion lepas tu ada dapat hadiah sekali, mana tak jatuh cinta & setia dengan HUGGIES!!!time wildan 3bulan wildan dapat kolam renang biasa & kali ni wildan dapat lagi bentuk duck!wahhhh lepas ini wildan bolehlah berenang2 bersama duck tu pula ! yeayy!!

Untuk abang & adik new born gitu!!Awal-awal dah buat stock!


me suggest yang kat luar sana kepada anda yang masih tercari-cari kesesuaian untuk bayi anda pilihlah pampers huggies untuk anak-anak anda , tiada masalah kebocoran, lebih serap & tahan lebih lama jika memilih Huggies Ultra iaitu berwarna hijau.

Ok ini budak mengidam makan pizza hut after shopping @ Malaysia International Parenthood Fair, SACC terus bergegas ke Pizza Hut Kota Kemuning.
Lapar !!!

Wednesday, March 5, 2014

HAPPY 1ST BIRTHDAY WILDAN UQAIL

Syukur Alhamdulillah ,
01 03 2014 genaplah usia anak  kami satu tahun .
Majlis berjalan dengan lancar, disambut dengan cara kesederhanaan & sempurna .
Terima kasih kepada keluarga & jiran2 yang hadir, banyak wildan dapat hadiah. 
Wildan suka sangat!syukur....

Semoga anak mommy & daddy perolehi kehidupan yang baik, penuh kasih sayang, bijaksana, 
sentiasa disenangi, pandai berdikari, anak yang soleh serta bertanggungjawab kepada bakal adik wildan nanti & kedua ibubapa serta taat pada perintah Allah. amin...
Tema : Superman . Thank you AnisBakery.Net.








Story : Sehari suntuk mommy & daddy buat preparation ala2 last minutes bukan setakat mommy & daddy je uwan,mamara & ucu turut serta tau!!alhamdulillah semua cukup, lengkap,dapat juga mom & dad cari T-shirt Superman untuk wildan,jawapannya beli di Pavilion! Sepanjang majlis, cuma wildan uqail tak puas tidur terpaksa mom & dad kejutkan dia.hihihi sorry son,So,muka ketatlah jawabnyakan... bangun2 terpaksa tukar baju & potong kek lepas bacaan doa selamat & kesyukuran adik wildan :) ok nampak tak daddy awak yg lebih excited potong kek dari awak?Terima kasih daddy lebih utamakan keluarga kita Syukur Ya Allah atas rezeki ini. Syukur Alhamdulillah.LOVE!