Followers

Saturday, October 19, 2013

HAPPY 26TH BIRTHDAY DEAR DADDY

For you daddy...
happy birthday to you...
May Allah bless you dear daddy...
We love you!!!muah muah......






+ perangkap yg berjaya!!! ikut cakap bini..actually me btau husband nak bawa makan tengahari je kat tepi jalan kedai cikai je..tu je yg bini awak mampu u.....ahahaha.............



venue : Flora Cafe Ampwalk , sangat sedap & puas hati masakan disini!!!sesuai untuk pasangan romantika xpayah pening2 kepala serah semuanya kepada mereka.sure hubby awak malu2 kucing meowww!!!


Monday, October 14, 2013

SALAM AIDILADHA 1434H / 2013


Kepada pakcik & makcik me, Dato' Dr. Asri & Datin Dr. Hartati & semua muslim muslimin selamat menunaikan ibadah haji dengan memperolehi haji yang mabrur...amin...

selamat hari raya korban !!
mood mengidam : tak sabar nak makan sup tulang, ekor & daging!

pesanan ikhlas : Selamat balik kampung!! hati-hati dijalan raya!!

Picture abah tahun lepas mengerjakan haji & umrah.
 Alhamdulillah, abah berjubah putih. Haji Ahmad .



A Fairmont Hotel
Disinilah tempat abah menginap selama mengerjakan haji . Thumb up pandai abah snap pic!

Saturday, August 24, 2013

CUTI RAYA CUTI CUTI MALAYSIA



mom & dad bawa saya jalan-jalan beraya & bercuti sakan dari Selangor ke Negeri Sembilan,Melaka lepastu bercuti beraya di Johor Bahru!! Saya dah jejak Legoland,Danga Bay ok!!Pic ada kat IG mom & dad!Tahun ni banyak saya dapat duit raya tau! Terima kasih atok,wan,saudara mara,kwn mummy & daddy semua....I'm so happy and lucky =))
Mereka bestie mommy, sygggg auntie ketat-ketat!!!

baraan oldschool semua ada anak tau!!

Terima kasih semua yang bagi wildan duit raya. Yeay!! jom menabung!

note : Wildan Uqail 5Month

Monday, August 12, 2013

SALAM AIDILFITRI 2013

KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN...


lepas bersalam nanges!ciweekkk!

Tema kami tahun ini Red Velvet .*tiap tahun baju melayu hubby mesti ada kelainan* !!!
Small Family...Syukur Alhamdulillah

Raya 2013 turn beraya di Kampung halaman hubby Gemas Negeri Sembilan


thank you for reading....

Monday, July 8, 2013

Holiday : LANGKAWI


Ok kat sini nak kongsikan sedikit gambar percutian keluarga buat pertama kalinya Wildan Uqail menaiki belon berusia 3Bulan. 








bawa anak kecik ke tasik dayang bunting agak mencabar . semput tak ?



Aktiviti :
Pulau Beras Basah , Pulau & Tasik Dayang Bunting , Geoforest Park , Beras Terbakar , Dataran Helang , Pulau Paya Bakau , Pulau Helang , Water World Langkawi . Tempat shopping macam biasa Ismail Group.

Thursday, June 27, 2013

BABY WILDAN 3MONTH FLY WITH AEROPLANE

This is fisrt time Wildan Uqail fly with her parents to Langkawi!!!
So...tak heran dah dia janji dapat watch the best movie, Cars Movie!


Tips bawa baby & ciri-ciri keselamatan  :
1. Seat yang selesa
2. Make sure tutup telinga baby ketika take off & landing
3. Peluk baby, belt wajib pakai 
4. Jangan bagi baby panik, rileks sambil layan baby
5. Barang2 yang perlu sahaja dibawa naik ke tempat duduk supaya memudahkan diri kita
6. Perhatikan tanda2 baby mengantok or lapar

hii....saya baru bangun tidur -wildan-

Inilah tugas pertama daddy saya,main tolak tolak!!

Thank you for reading...
love,mommy :)

Sunday, June 2, 2013

HOLIDAY : MELAKA

Hadiah habis pantang 44hari percutian 2hari 1malam ke Melaka
oklah ILoveMalacca :-) 
Kerap sangat ke Melaka tapi kali ini lebih seronok bersama anak!

Tempat-tempat yang menarik :
Cina Town
Cruise 
Bandar Melaka
Hard Rock Cafe
Mumbai , eat of love
Pantai Klebang
Melaka Wonderland & dll




ok terasa diriku tersangat slim ahahaha!! Jimat duit suami ye!

Thanks for reading...

Saturday, May 18, 2013

AQIQAH WILDAN UQAIL

MAJLIS AQIQAH DAN CUKUR JAMBUL 
WILDAN UQAIL BIN MOHD SYAHIR
SABTU 11 MAY 2013 
DESA VISTA BANDAR BARU SALAK TINGGI , SEPANG 
Sempena Pilot Cafe
Candy Table . Made by me!
Good Daddy :-)

kasih nenda 
Kumpulan marhaban
Syukur Alhamdulillah

TEMPAHAN BUAI BERENDOI DARI  : BUAI BERENDOI DECOR
PHOTOGRAPHER : OBLIVION
MARHABAH : DESA VISTA




Syukur Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar, keletihannya seperti majlis pekahwinan kami okey. Terima kasih orang kuat me keluarga suami tercinta...

Alhamdulillah Wildan Uqail banyak dapat hadiah, dah boleh buka akaun tabung haji. 
Terima kasih semua mendoakan cahaya mata kami..  :-)

Monday, May 13, 2013

OUR FIRST ANNIVERSARY AS DADDY AND MOMMY 2013

12-May-2012 . 12-May-2013 
naik satu tangga sebagai suami & isteri , daddy & mummy .


Thank you suami celebrate anniversary and mother's day .
Doakan kami sentiasa bahagia disisi suami,isteri & anak tercinta. Amin.

Suami , Isteri 
Daddy , Mummy







Ya Allah kau limpahkanlah perasaan kami suami isteri penuh sifat kasih sayang,saling mencintai hingga akhir hayat kami.Kau izinkanlah kami membesarkan anak dan bakal anak-anak kami dengan penuh sifat penyayang,cinta,sabar dan tanggungjawab.Sesungguhnya hanya padaMu kami berserah.Amin.


thanks to daddy banyak membantu mommy dalam perihal rumahtangga,basuh baju,sidai baju,memasak,
jaga baby!Semoga dirimu dirahmati & sentiasa dinilai dimata Allah. InsyaAllah.Amin.

#trytobeagoodparents,InsyaAllah