Followers

Friday, February 9, 2018

Superheroes Cafe Kuala Lumpur

Hi all πŸ’‹πŸ’‹

Korang hujung minggu ni ada plan makan best ke? Me nak share restoran yang sesuai untuk anak hero ulangi anak hero πŸ˜† yaa anak hero! Korang mesti pernah dengar cafe or restoran superhero kan? Ha..me share gambar & video ok 😊 suka makan kat sini sebab sedap,puas hati!!

Yang buat me nak share sangat ni...utama keselesaan kesukaan anak . Mak & Pak pun enjoy boleh makan dengan tenang 😘 Yang menarik bab "menu" ada style & sedap 5star wajib cuba 😍 Yeah shop superhero pun ada (dah lama tahu kan...?) ulangi saja nak habaq! Me pun nampak kasut lawa , kenyit mata sikit ok permohonan kasut lulus πŸ˜€πŸ˜€ mommy supergirl hahh gitu...see? Satu2 supergirl kot! Nak apa wajib dapat kah!! Actually kami pergi ni dah lama but tak lah lama sangat baru 27jan18 lepas πŸ˜‚ now baru nak share krikk 😁 [memory hp full lols] Ok la check it out & enjoy your day πŸ˜‰πŸ˜‰

MENU & PRICE :






Visit here : 
Full video

                     
Enjoy πŸ’‹πŸ’‹

Ok night! 
Setiap hari bz..routine task as a mother,wife & freelance worker tak pernah terhenti selagi bernyawa alhamdulillah..oh yeahh lenguh kaki baru balik dari berjalan bawa anak2.
Sat g mohon husband urut badan 😘

Daaa happy weekend 

Saturday, January 27, 2018

Jakel Bangi

Hi stalkers, how are you today ? πŸ˜† hello silent reader πŸ˜ƒ , are you okay ?

Seriously cold season ni buat me semakin tidur awal disetiap hari πŸ˜† tidur nyenyak tanpa gangguan oii nikmat !!! hero2 me dh besar k alhamdulillah ini masa me time alwaysπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒjgn jelous k..πŸ˜‚

Baek..topik Ostia Bangi , mcm2 ada tau. Last year nak raya me beli baju raya kt primavalet tp baju raya husband la & me punya beli dkt jakel kl.. Tahun ni 2018 tak perlu ke kl la kot kan.. kihkihkih.

Cerita semalam 26hb012018 lepas me settle jobs then teman H ke fav hair saloon loreal then husband me bawa me ke jakel bangi u all..(stalker sila2 gelak beramai2) openning 2nd day. Apa yg menarik ? Happy hour + sales . Yg lain biasa je..biasalah jakel, siapa yg selalu pergi akan fhm situasi promosi pemasaran jakel mcm mn kan... hewww. Oh ek Ariani mestilah ada! Sebelah je..boleh singgah membeli sekali πŸ˜ƒ sambil tu pau husband beli tudung baru ariani 😘😘

So me mmg target nak beli kain kosong je coz nak match kan 3D lace yg me beli 4tahun lepas di vietnam & chiffon yg my sis in law bg dr vietnam juga, 6tahun lps πŸ˜‚ nampak tak semua terperap? Haihh lupa !!! Me share k...sorry pic black!!
Cubalah zoom warna apa..
stalker mesti nak tau kan supaya tak sama πŸ˜€

Semeter rm25 X 4meter
Yang ni semeter rm13 X 4meter





 Jakel Bangi ni kat mana..??
Lokasi paling mudah waze/google maps Jakel Ostia Bangi , terletak di antara
Exit Tol Bangi & Kolej Poly Tech Mara
 (KPTM) Kolej tempat me & husband graduate diploma 10tahun yg lepas πŸ˜ƒ *haihh nak juga bagitahu of course laaa****

Ok bye , nk set bangun awal ke sek anak . 
Ohhyaa!!! rs2 nanti kan..mesti stalker pun mengelabah update blog acah2 bz padehal nak jugaaa up post gituuu !! Sakit mata sakit hati tgk "me" active semula πŸ’πŸ˜‚

Sunday, January 14, 2018

Genius Aulad Orientation Week

Hai readers & hi stalker πŸ˜‰


Oh lady..me just to share our first experience "anak pertama kali ke sekolah"... Minggu pertama orientasi , Alhamdulillah my son is very excited going to school 😘😘 No drama king πŸ˜€ So slumber bila kena tinggal & before that we just to remind him, mommy daddy will pick up you on time after you enough school hours ok abang..abang please be nice to teacher and friends ok...then he said "okay mommy"

Yes ready to come orientation week
πŸƒ 3-12Jan 2018 πŸƒ


First day Orientation story :

Teacher : Assalammualaikum puan .
Dad Mom : Waalaikumsalam .
Teacher : Hai , assalammualaikum ,
what is your name boy?
Abang : Abang aydan
Teacher : Abang aydan ?

Then we laugh together πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€ teacher asked him , why abang? we just to borak kosong with teacher actually sejak dia ada adik dlm perut & pandai bercakap he's called abang aydan.Also at home family members called him aydan. Because why..grandfather & grandmother susah nak sebut huruf "W".. Same to me la , mom & dad panggil nama timangan..nak panggil time marah je keluar nama penuh kan.. πŸ˜… Ok nevermind puan biasalah klu kita bagi nama panjang2 pun satu je yg kita panggil.Betul tak?

Ok, After school hours . My son bawa balik art & craft "What is your name" . He is so excited to showed with daddy and mommy what i am doing today , see all about me πŸ˜†πŸ˜†

Mommy mommy take photo first πŸ˜…
Alahai anak πŸ˜ƒ Good Job son 😘
This place its pretty & nice. The rack shoes including name student's.
Easy to organize shoes that activities.
Full Video Orientation week 

Ok after school hours , we meet teacher again. Teacher said "oh puan abang very a good person laa...dia pandai mewarna, menulis ya puan? Teacher minta to do something pun dia boleh buat..Dulu school mana? Mommy just said , syukur alhaamdulillah 😊 oh ya, before that just playschool only..I tak masukkan dia preschool. Baru 4years old kan..i nak dia betul2 puas zaman toddlers dia..fitrah anak2 bermain kan..? I bukan parents yg desperate nak anak masuk preschool awal biar anak bijak membaca etc2 then parents pun bangga yg anak dia paling pandai..no...kita tak perlu corak anak kita compare siapa lebih bijak. Semua tu membunuh akal anak2 right..kesian mereka tau..Better kita pilih apa yang anak minat. Actually semua anak kecil sgt bijak... Lagipun anak i lelaki, biar mereka explore dunia social before to preschool πŸ˜† Then teacher said ok puan dia mmg pandai suaikan diri..dia ok je tak menangis pun πŸ˜ƒ , mommy : yeke?alhamdulillah πŸ˜€πŸ˜€

Day 2 , 3 , 4 , 5 Orientation Story :

Macam biasa excited masih ada πŸ˜€ no drama king. Ok balik school tunjuk pd daddy mommy apa dia buat.

Setiap hari ada hasil yang nak ditunjuk dari abang .
Congratulations abg ❤
see , my prince ! U are so creative 😘
Huuhuu battery about to die πŸ˜†

Day 8 Orientation story :

Anak + mak sedih. Daddy outstation.


He said , daddy work again? Why daddy work again? Daddy kan dah work πŸ˜… Hurmm daddy tak dapat hantar abg la macam ni.. Mommy try to convince with emo drama πŸ˜„ daddy work because Visit Here For Full Story πŸ˜‚ so mommy la jalankan tugas πŸ˜€ 


My son mood swag because everyday my husband prepared for his. Mandi, siapkan pakai baju & hantar ke sekolah...tiba daddy kena outstation baru 1week school sunyilah jiwa mereka πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ ohya kami selalu "facetime" , video call. Yang paling happy anak2 , berebut mana satu si bapak nak layan mak ke anak2 ? πŸ˜‚  kami bukan spesis share vid call, facetime kat socmed fb, ig hal anak, suami,isteri setiap masa nak tunjuk..ada benda kita perlu privasi kot. Tak perlu tayang..kami bukan attention seekers you all πŸ˜‰πŸ˜‰

Perut tu cover sikit mommy . Ehh !!πŸ˜‚
VISIT HERE FOR SCHOOL STORY

Ok readers , why so serious?
Kitakan sembang kosong...
ampunkan me pelbagai bahasa 😎

                      


Daaa happy weekend πŸ’‹

Wednesday, January 10, 2018

Genius Aulad Induction Day

Assalam silent reader @ hi stalkers πŸ˜‰



Ohyeah..my story is late but never too late right?πŸ˜‚ oh lady..the story is for the last week , 31st Dec is our first experience "anak ke sekolah" . Seriously still now we don't believed that our first son "dah ke sekolah" πŸ˜„ and currently our feel likes excited + anxious + paranoid "anak pertama kali ke sekolah" , is it normal situation, symptom as parents maybe.. huhu!! Even though anak more excited happy nak ke sekolahπŸ˜—weehee..he's was like a bigger nowadays..yes you are our stronger! Hero mommy always kan....❤




Ok back to tittle , Parents Induction Day . Yes , before start school Genius Aulad team will invite all parents to attend Parents Induction Day(all GA branch but different date) . Normally , the date induction is end of December . So parents please schedule your programs first 😊 Ok this is our photo & video , check it out yaaa πŸ˜‰
Thank you +vibes 37 likers πŸ’‹πŸ’‹
(follow my IG snzfamily) 
Happy mom , dapat payung GA !!
With My Hero 😘
 Happy coz teacher bagi sticker & ballon
(uncang bag GA + uniform GA)
This is our son classroom , 5 Baghdad
My son with teacher classroom ,
Teacher Azura (Math & Eng.Teacher)
Full in love - Parents Day
This is pantry ,
 very clean & completed facilities
Air Filter Top Brand
Aircond
Freezer
Plain Water
Toilets is very safety (sorry no pic)
This photo is 4years Classroom
You are always my heroes 😍
yeay I am one princess only 😘

After pick up message book, id card & parents security card . Started the programs with du'a & bacaan yassin then parents activity πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

Full Video Genius Aulad Parents Induction Day

Please play the video πŸ˜€





Genius Aulad Induction Day Part 2


Okay , that's all for tonight .
Thank you for reading & viewing πŸ’‹
InshaAllah we will update the latest story 😊
daaa~~~

Tuesday, January 2, 2018

Bertunang & Aqiqah

Hai "silent reader" πŸ˜€ !!

Korang...fb kan ada share moments best tau hahaha..yg empunya diri pun lupa kejadian 01012011 πŸ˜ƒ & nak ucap thanks a lot fb sbb suka ingatkan moments2 lepas 😘 
Ok ni..sebahagian pic yang me kongsikan di instagram πŸ˜€Memori 2011 20110101 & banyak lagi pic yang best2 we3 me share next year pula inshaAllah.. 



Damien Rizqy

buaian besi turun temurun 4beradik anak4 Hj Ahmad

Masa ni damien baru masuk 2bulan

Arwah atok (baju biru) Mac 2013


Arwah abg sepupu - oct 2016

Arwah Bonda - May 2011

First Son

Candid - Arwah Bonda + Atok 😒


Dlm pic ni 3 hamba Allah yang nyata kami sayangi meninggalkan kami selama2nya 😒 Arwah bonda Mei 2011, Arwah atok Mac 2013, Abg Sepupu Oct 2016 - Alfatihah. .

01012011 - 7tahun lepas , siang majlis tunang . Malam majlis aqiqah & cukur jambul anak buah. Org dulu klu dapat anak lelaki mesti kumpulan majlis yg bawa marhaban pun lelaki . Knp ek? Tak sempat tanya arwah bonda 😐 .. Bertabahlah anak cucu menantu semua ikut tema arwah, pink !! 😍 semua πŸ’― sponsorship bonda. Tb kesah..,kelakar ada kera sumbing bunyi2 "nk bt majlis aqiqah pn majlis menumpang..klu aku nak bt majlis dkt dewan tett besar luas"kata dia...eh3 jeles lettew...menumpang sekalipun darah daging sendiri,dari baka atok & nenek yg sm..lgpun tggjwb atok nenek priority anak/cucu lelaki kan..? Selagi ada atok,nenek sendiri apa salahnya..Apa masalah mulut org mentality kelas ke 3 ni...tup2 org tu pya majlis yg menumpang majlis rumah org sampai anak pinak πŸ’… tuu la dia..paku dulang paku serpih gitu lerr..kata mampu buat majlis grand2!! Buatlah...tp knp menumpang?parents u all both side mn..(statement makcik bawang mgata ai bt geli ketiak jee) upss yela majlis ai ni xmampu buat ala kadar je..lainlah u!!😜Klu x majlis ni 101010 tp last minute bulan 9 cancel sbb nak redakan mulut org..rs nak cili2 je ms tu...kikiki😬 pic ni Damien masuk 2bulan skg bdk ni dh 8tahun πŸ˜€ mami dia dlm pantang gigih hias buaian besi tu turun temurun 4beradik anak4 Hj Ahmad πŸ’‹ 

#Throwback2011




Tuesday, June 16, 2015

Set Bersalin @ Berpantang Tanamera

Assalam.
Nak kongsi cerita tentang set besalin yg bagus setakat ini. Ok jika rajin ke cerita 

#AnakLelakiKedua

Ramai kwn2 pm kita tya set bersalin @ berpantang . Alhamdulillah 3 org sahabat tahun ni bru nak meninang cahaya mata pertama setelah setahun dua berkahwin,Syukur Allah makbulkan doaku utk sahabat2 baikku . Ok baru kesempatan nak share apa yg perlu , yg saki baki tu mommy kasi free pada sahabat  #TanameraPostnatalCareSet mmg terbaik. Item yg paling mommy suka guna,1.herbal massage oil - merangsang peredaran darah & metabolisme, menyingkirkan toksin,mengalakkan pembuangan air & angin berlebihan dlm bdn,membantu sistem limfa utk menyingkirkan bhn2 buangan diseluruh bdn & ia sgt membantu utk kita kembali bentuk bdn asal. 2.Brown formulation body soap - memperbaiki masalah kegatalan kulit,menanggalkan kulit mati. Boleh digunakan sebelum bersalin.Jgn terlalu kerap sabun seperti scrub.Guna seminggu sekali pn ok. 3.herbal tea - merangsang pembuangan darah beku dari rahim, menguatkan rahim,memanaskan bdn baik utk kesihatan(peluh) & melegakan masalah sembelit.mommy sgt suka dgn HT,dlm pantang tiada masalah sembelit & yg best baby tiada mslhh kembung(breastfeed) 4.Calming herbal Blend Paste - mengurangkan rasa letih,kesimbangan minda, menajamkan pemikiran & memberi ketenangan & mencegah sakit kepala.Elakkan diri daripada meroyan. keep calm sgt  (makbidan sediakan tp mommy sanggup guna tanamera punya) denyutan tarikkan dikepala terasa beza!Kita guna,rasa & kita tahu! 5.Herbal Bath - Kaya dgn minyak pati utk menyegarkan bdn, melegakan otot2 yg lesu & tegang,menyah bau bdn & bhn bersifat anti keradangan.Mommy campurkan 1sachet dalam air rebus mandian daun2 herba made from abah.Mmg best terlajak 44hari mandi air rebusan dgn gunakan harbal bath! & 6.Virgin Coconut Oil - kaya dgn antioksida,antiseptik & melembapkan kulit, sapu selepas mandi pd rekahan kulit spt peha,perut  & baik untuk diminum.Yg rs2 doktor bg jawapan 90% bersalin normal digalakkan minum ketika 35weeks & above.Mommy suka #VCO sampai sekarang mommy amalkan  jatuh cinta sungguh!dahlah bersalin senang kesan koyakkan pun tiada.Anak2 & daddy pn terjebak sesudu sehari.Tiap pagi buka mulut sumbat vco!Terima kasih @tanameraspa . #sesuaiuntukibuibu #mesrapenguna #ibumenyusu #breastfeeding
#memudahkan #menyenangkan #BerpantangSendiri
#ibuibuberpantang #confinement #setbersalin #postnatalcareset #Tanamera

Wednesday, April 29, 2015

PILOT CAFE

Assalam readers!How are you today?
long time no see .... ! anyway happy blogging guys . Love & Muahh Ciked!

'
Nak announce sikit hihihi to all peminat novel Ahadhiat Akashah & sebuah filem Osman Ali iaitu Pilot Cafe , anda boleh saksikan dipawagam pada 30 April 2015 khamis ini. Syukur rezeki yang tak disangka-sangka. Sekali lagi anak  kesayangan dijemput khas oleh Tarantella Pictures untuk tayangan perdana @ Gala Night Pilot Cafe arahan Osman Ali , pelakon kecil atau kanak-kanak tersebut merupakan baby me yg berusia 30hari babyWU sebagai Amirul Faizin @ babyAF. Iaitu anak heroin Izara Aishah sebagai Maya bersama Remy Ishak sebagai Rashid.Sekarang babyWU berusia 2tahun. Syukur si cilik berpeluang melihat sendiri lakonan tersebut.

Red Carpet
  Kelihatan kedua bujangku keletihan bermain


Ramai sgt artist yg hadir ,
Farid Kamil,Aishah,Ainul,Kilafairy, 
Barisan pelakon hati perempuan,
Selain Izara Aishah,Remy Ishak,Fahrin Ahmad, Neelofa,Dira,Eizlan Yusof,Rosnah Johari.Kang upload semua meleleh airmata kuangkuangkuang!!! 
OK minat sgt2 dgn kejuaraan suaraan Hafiz Suib!


Dibawah ini baby neelofa & izara aishah
Sesi suai kenal . Biasalah budak mula mula malu kucing lepastu ? Gang kawasan! Tapi Wildan bukan jenis budak yg lasak,dia anak yg paling senang dijaga yg panting umpan makan or mengunyah something to eat..mulut tak akan berhenti. Picture sebelah tu dia mula pelawa iman popcorn.


Abg (Amirul) Mommy Adik  Nazira Imam (Ameer) Eeka & Eisha 


Ada anak macam inilah gayanya

Bersama Nazira

Happy sangat2 dapat jumpa kawan2 time set produksi . Alhamdulillah masih berhubung.


Sejujurnya, Dari dalam perut lagi mommy bawa awak travel naik air ✈ . Mungkin dari dalam perut juga awak dah jatuh hati bersama air ✈ . Bila awak lahir (syukur ya Allah),rezeki awak memang luas rezeki yg turut mommy daddy tempias sekali termasuklah lakonan filem pilot cafe ni time ni uwan (MIL) sgt excited & beri sokongan.Takut juga wan tak bagi time tu masih dlm pantang lagi kakyong oi!Maklumlah cucu first dpt tawaran berlakon pula tu lebih2 masuk wayang kan? Mahu tak heboh?Lepastu time aqiqah awak mommy bt bunga telor foam tema kapal terbang.Sgt jatuh hati.Kebetulan juga cucu kesayangan duduk bersama uwan di klia sepang hari2 tengok kapal terbang sampai sekarang dia pantang jumpa aeroplane.Selagi itulah anak tekak dia berteriak dgn siapa sahaja mak(wan) , daddy, mommy , mama , abah(atok) airplane ✈ !!!


Menyusukan anak . Take 5 break .
Time ni WU sgt bekerjasama mengikut arahan tak banyak ragam. 
Bergama MakMah sebagai embok 
WU kenangan masa kecil bersama Osman Ali
Bersama sicantik Izara Aishah
Bersama abang sado 

InshaAllah bila besar nanti Wildan Uqail jadi pilot yg berjasa kepada daddy mommy,bangsa,agama & negara.Amin.

#PilotCafe #GalaNightPilotCafe #KuasaCintaMengubahSegalanya
#MalamGalaPilotCafe #TarantellaPictures #AstroShaw #Hlive #UntukCinta