Followers

Monday, March 10, 2014

STRAWBERRY DAN TOMATO

Assalam .

Nampak tak betapa sukanya pada strawberry ?
Nak kongsi sikit apa yang wildan suka makan setelah dia diizinkan untuk diberi makan sejak 6bulan lepas. (Now 1year old).Naik 7bulan pantang nampak tomato dalam freezer . Duduk nangis rupanya nakkan tomato , ok kami try & error! Ternyata habis setiap hirisan tomato itu. MasyaAllah, ikut jejak mommylah ni, oklah kecik2 dah amalkan jaga pemakanan & kesihatan. Good for you. One day, kami bawa jalan-jalan ke Jaya Jusco, eurmm macam biasa pilih buah, antara grape and strawberry. Biasanya kami beli anggur tapi tengok juga kualiti buah, sebab me sukakan anggur, tapi anak pula nak strawberry, haishh demand pula dah, tak nak lepas, siap suruh kami buka time tu juga,buah mahal ni sayang oiii...bayar dulu,pandainya dia ni.. Daddy awak ckp, "dulu kita nak beli pun fikir 2-3X, sebab masam lagi satu mahal RM11-12 kot n tengok kualiti buah import & export tak sama. Ok, kami beli tiap minggu, kena buat stock strawberry pula, pernah juga beli di Pasar, murah je RM5 dari Cameron & kami bagi wildan, kami bagi test iq, pandai dia memilih korea strawberry juga yang sedap. Makan seumpama makan keropok, pantang dipelawa! mencekup punya pantas!kami duk tergelak tengok kebijakkan dia.Dia sangat pandai tak telan pun biji strawberry tu. Ambil masa 2-3minit akan habiskan hisap gigit then tgl isi putih dia hulur kat kami,mujurlah wahai anak bapak.

kesukaan pencinta strawberry

9 comments:

O'gosh Iskandar said...

bijak..bijak...pandai je pilih buah mahal ek..huhu

ieza ashaari said...

Wah...tggi citarasa dia ni..darwish lg brp hr je nk bg solid food.teruja n takut jugak nk mula..hihi..

ikafantasi said...

sy pon xthn mkn buah masam..sis nnt sy follow balik..blog ada prob

aizamia3 said...

Strawberri Korea lagi manis berbanding Cameron Highlands punya, anak saya pun suka Strawberri Korea.. ;)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam..
Thanks dtg follow blog cma..
dah try nk follow tp x bleh..
nnti cma cuba lg..

sdpnye stroberi.. ^^

salam kenal :)

Qaseh Vee said...

blh belikan dia tomato cherry ...

Lya Aziz said...

pandainya makan...... :)

www.mrslya.com

Liza Razak said...

amboi pandai yer pilih yg mahal2 je...tak per janji dia suka makanan yang berkhasiat kan :)

ain diyana said...

salam membalas kunjungan :)
sedapnyer nama dia "wildan" :)
comel and bijak sungguh dia...