Followers

Wednesday, March 20, 2013

EPISOD BERSALIN : LABOUR ROOM SENTOSA SPECIALIST HOSPITAL


03:12pm-04:00pm still at labour room
DR O&G : Dr.Madhulika

Hubby still menunggu di kamar labour room bersama baby yang cute comel and handsome ok! Time ni me dah tak ingat apa yang pasti me baring atas katil berehat sambil layan pengeluaran darah.After 20minutes baby pun settle timbang berat dan ukur panjang,maka dengan itu hubby pun pantas ke katil labour room, Kata-kata yg tak boleh dilupain :

hubby : "yunk...comelnya,baby pink putih gebu"sambil sengeh senyum tanda 
"happy & SYUKUR"
me : "hah yeke?" 
hubby : "yea...nak tengok?"
me : excited! "baby on ready ke?ofkos nak tengok!
tak puas tengok tau-tau keluar pastu baring atas dada then u potong tali pusat" 
hubby : "kejap tau"
 Ok....inilah hasil picture yang hubby snap!!!
v
v
v

Ya Allah terima kasih tak terhingga rezeki dari Maha Esa..
(still at labour room sambil melayan daarah sehingga habis keluar)

Mom sgt2 malu + gembira bila satu hospital bersalin tu kecoh yg awak dpt title baby pinky!!
Terima kasih Dr Madhu n Nurse2 yg buat announcement hihi!

Berat dan ukuran bayi diambil . ok,baby clean!!

After delivered baby, borak with hubby,still di katil labour room sehingga darah betul2 clear. 
Abaikan jam sill di tangan &cincin still di jari!! Menunggu sesi pertukaran baju. 
# Nurse siap mandikan me ok huhu serius layanan yang bagus!!! :-)

*Hubby underspot upload @ fb  : My Baby baru lepas keluar perut mummy dia :-)

Cannot forgot the best part  :

+Admit : Doctor said : Wow...baby sangat dengar kata parents ingin lihat dunia 1313.
+Doctor said : Very faster, ok cun satu jahitan sahaja *gudjobmummy* nurse also happy like doctor sambil berborak.
+Sesi keluarkan uri sangat menakjubkan plupppp!!!
+Time beranak me said : "nurseeeeeee I nak berakkkk sambil contraction nurse tengok rupanya kepala baby " ahahaha serius macam sembelit tu......
+Mom,saudara mara hubby mereka mengatakan YaAllah budak ni tak sompat tukar baju hospital.Cantek benor baju dia bersalin.Baju pergi klia haa..siap jam, cincin lagi tu...
+After balik klia,adik beradik mom ada kat rumah,mereka terkejut.Elok je wan and arwah tok terbang ke tanah suci me pun melahirkan baby yang comel!Alhamdulillah. 
+Time bersalin me ditemani hubby sahaja.me sangat bangga hanya kamu.
+Mereka kata me lahir baby gurl, sebab me rahsiakan baby apa,hehe just wait and see...daaaa!its boy!
+01032013 , 4:30pm family me and hubby start datang melawat.
+Handphone hubby busy macam operator.FB pula macam artis ???? 

No comments: