Pages

Friday, August 31, 2018

ANDORRA MERDEKA CONTEST


Sayangi Malaysiaku
Candid photo from us!

ANDORRA MERDEKA CONTEST!! 


Assalamualaikum wbt.

"Against all odds, what aspire you to have your wife deliver at andorra"
I experienced a lot of emotions when my wife first announced “I’m pregnant!” There was joy, fear, excitement and love. Lots of love.These types of emotions in this exact moment are hard to communicate even though this is her third pregnancy.

One thing is for sure, though.Over the next nine months the love and connection between my wife and me has grown exponentially.
In fact, I’m more in love with my wife now than I’ve ever been, not in spite of the fact that she’s pregnant, but actually because of it.

She’s growing our child, our future pride + joy.

As each day passes, my wife’s body transforms.And the fact that she is growing my future pride and joy becomes more and more apparent to me.More and more real.More and more amazing.

She is amazing.

A child we made together.
She appears even more beautiful and amazing every second I’m able to process the fact that she currently has our child inside of her, a child we made together.

And on top of the joy that is having a baby, this is also the last nine months we will spend alone as a couple—just the two of us.

Once that hit me, it motivated me to step up my game and appreciate this alone time that comes so easily now, but will soon be hard to come by.

My pregnant wife is as beautiful as she’s ever been.
As the saying goes, “Beauty is in the eye of the beholder.” This is sometimes meant jokingly, but in this case I truly believe my pregnant wife is as beautiful as she has ever been.

And my love for her has multiplied as I’ve watched her transform.
Despite thinking I could not love my wife anymore than I already do, I see—since getting pregnant—that our bond has become even stronger and the wonderful qualities become even more obvious.
This woman I love is taking on such a huge responsibility and making many sacrifices in order to bring our child into the world.

Yes, I love each and every one of my wife’s pregnant curves! but I must say… I love this fact the most.Taking on pregnancy like a champ is brave, admirable and definitely sexy.It’s time to appreciate and give the best to my wife.

I choose Andorra not only its philosophy of  “By Women For Women” but Andorra  is the first and currently the only Syariah-friendly women and children hospital in Malaysia. Besides that, with the looks like boutique hotel from the front, with the lovely and charming doctor that have more than 20 years experience, with the friendly and helpful staff, with the well equipped facility and also 5 star food menu for patient, I believe they will give a very good care of my lovely wife when she giving birth at Andorra Hospital.

Last but not least:

Malaysia Tanah Tumpah Darahku
Lahirnya Rasa Cinta Sehati Sejiwaku
Kasihi Isteri & Juga Anakku
Dengan semangat "Sayangi Malaysiaku"!

Jalur gemilang bendera kita
Cahaya bersinar anakku permata
Bersatu padu rakyat Malaysia
Kini 61tahun sudah merdeka

Siang malam suami mencari wang
Hingga lewat tidur ditengah pagi
Tanggungjawab suami para perjuang
Demi membahagiakan hati isteri

Isteri mengidam ikan pari
Tanda pengorbanan daddy dan ummi
31 Ogos setahun sekali
Hari Merdeka daddy payung masak kari

Melahirkan anak bukannya mudah
Dunia penuh dengan pancaroba
Pada yang Esa Kami Berserah
Negaraku Malaysia Cukup Sejahtera

30hb 8 ke Andorra
Kejutan buat sang isteri
Ehh Contest Andorra Merdeka
Tentu sekali kami sertai

Angkat tangan sepuluh jari
Inilah dia rezeki bumi
Bernama isteri disisi suami
Terima kasih Andorra buat kami gembira hati

Pergi Andorra mencari Dr.Khamsiah,
Lahirnya permataku kesah yang Indah,
Kemudahan Andorra 100% patuh syariah,
Kemuliaan hak wanita & kanak² sungguh bertuah

Isteri Mengandung 9bulan 10hari
Bahagiakan isteri wajah berseri
Chef Zubir pilihan citarasa kami
Sedap lazat enak dah tentu sekali

Siang malam daddy ummi bermunajat
Ya Allah Izinkan kami menimang cahaya mata perempuan
Syukur dua anak lelaki kami cerdik dan hebat
Sesungguhnya Allah Maha Mengatur segala urusan

Mohon doa padamu Tuhan
Andorra hospital yang diidamkan
Rezeki kita Allah lancarkan
Biar berkat kita aaminkan

"WE LOVE ANDORRA"
SAYANGI MALAYSIAKU,SAYANGI ANDORRA

#AndorraHospital
#AndorraWomenChildrenHospital
#AndorraMerdekaContest
#SayangiMalaysiaku
#ByWomenForWomen

Twitter name : MSYaHIr_

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=X_X-TVCe7CY&t=166s


Click this video for Watching Us 
Andorra Merdeka Contest 
Andorra Women & Children Hospital 

More photoπŸ‘‡πŸ˜

Sayangi Anakku,Sayangi Malaysiaku 

Husband and Wife 😍

Our sonshine's 😍 thanks anak!

KINI KITA PUNYA! 
#MERDEKA61TAHUN
 #SAYANGIMALAYSIAKU 

Just four of us πŸ˜‰

Ya, kita anak jati Selangor Malaysia
Merdeka Hati
Merdeka Minda
Merdeka Jiwa

MERDEKA!! 
Top 1 Hospital 
to bring your wife and child here
- Andorra Women & Children Hospital -

Top 1 place to visit 
and bring your kids for Merdeka season
Dataran Merdeka 

Dataran Merdeka

Top 2 Place
Tugu Negara
Actually gate close 7pm
(kami sangkut redah jem & agak kecewa disitu) 

Top 3 Place
KLCC 

Top 4 Place
Putrajaya Milennium Monument
Taken this photo after our kids 
celebrate merdeka with same date appointment checkup. 

*Tudung Merdeka from OYASCARVES*
............................................................................................................
(just share the full story) 

Assalamualaikum wbt.

Memandangkan kami berdua tengah demam & suara pun serak..Jadi sy kongsikan scroll kesah kami sepanjang August 2018 ☺


Pertama, masa kami pulang dari jakarta pada 18/7/18.Isteri tak tahu pun yang dia mengandung & tak perasan pun yg diri dia sedang bawa simptom mengandung like mabuk. Masa di Jakarta pun isteri sgt kuat berjalan seharian shopping non stop.But after balik dari jakarta isteri kena serangan angin satu badan.Satu simptom yg sy rasa lawak & rasa tak masuk akal bila isteri tuduh "saka angin u nak masuk dalam badan i" πŸ˜‚  simptom angin menyerang badan isteri sgt teruk, picit tersentuh bdn isteri sikit keluar bunyi angin..simptom xhilang lebih 3mgu (jgn salah anggap bukan angin kentut tu k) i just think oh ok..btl la tu maybe saka haha just kidding!Macam mana boleh terfikir saka tu? Jangan tanya sy pun tiada jawapan macam mana sampai ke tahap begitu isteri berfikirπŸ˜„ Lbh 5thun berkahwin bersama isteri tak pernah pun dia ada angin dlm bdn..ini first experience isteri diserang angin..Kesian jugalah tgk keadaan isteri.Urut badan pun tetap tak hilang juga..akhir sekali Isteri berkata redha & hanya amalkan zikir Allahuma "ya salam" πŸ˜€

Pada 6hb 8 2018 Isnin. Isteri tanya sy,"ingat tak bulan lepas i period bila?" Then sy ckp u kan biasa tarikh belas² dekat² sama tarikh lahir u.. Pastu dgn yakin isteri kata " oh okay tapi rasa start bulan 5 ritu period dah tak sama." Ok dgn yakin isteri pun menanti kedatangan period sehingga 11hb/8. Then 11hb 8 isteri tya lg.."ehh knp xperiod lg ni...?jeng³ macam lewat sangat je.." then dgn slumber sy kata maybe esok u sabar sikit πŸ˜… and then tunggu punya tunggu tetap tak period juga hingga isteri terdetik download semula "my calendar application" pada 14/8/2018.Isteri start recall last period adalah 30hb6 - 7hb 7 2018.So masa di jakarta tu jeng³ surprise mood activated maybe 🀣🀣

Pada 15hb 8 Rabu - isteri mengalami kemurungan, beremosi seharian.Agak sukar bagi dia untuk menerima..Maybe dia juga sedang mencari waktu yang tepat untuk menerima bahawa dia sedang mengandung. Masuk minggu ini isteri mula minta makan western food.Selera membuak setiap hari request nak makan western.Tengah malam pun sanggup bawa isteri pergi makan πŸ˜‚ satu kepuasan nikmat bagi dia kot..so ok. "Isteri pun ada mengadu dia sendiri masak dah tak lalu nak makan semua rasa tak sedap" tapi sy makan rasa sedap je hehe πŸ˜€ Hari ahad 19/8 bawa isteri makan makanan kenduri kahwin, ambil makanan punya banyak tapi isteri boleh kata tak sedap & complain mcm².Dia tanya sy berkali-kali "tak sedapkan?" makanan semua mmg sedap² πŸ˜‚ Ok satu simptom ibu mengandung bab makan tiba² isteri jadi seorang yg cerewet..πŸ˜ƒ Actually kami memang merancang 2020 utk menimang cahaya mata lg..tp itulah dia.."Allah sebaik² perancang" 😊

20/8/2018 - Isnin. Isteri masih belum lagi buat upt.Isteri rasa confius & takut nak tahu result + / -. Berbanding sebelum² ini isteri paling excited awal² beli upt sama². So sy pun as husband tak paksa isteri utk buat pemeriksaan terlalu awal. Sy hanya bagi isteri ruang & masa bila saat isteri dalam keadaan bersedia dan menerima. Bukan kata isteri & sy tak happy, sy faham faktor kesihatan isteri yang agak buat isteri rasa down. Doakan semua urusan kami dipermudahkan 😊

21/8/2018 - Selasa. Cuti sek seminggu isteri beraya korban di rumah bapanya.Ditakdirkan pula pada 25/8/2018 - Sabtu bapa mertua sy terkena serangan jantung & sekarang dalam keadaan terkawal oleh pihak hospital.Kesian juga isteri ulang alik bahagikan masa selama seminggu uruskan keluarga tercinta.Syukur Alhamdulillah.

28/8/2018-Isnin.Sek bermula. Rutin isteri dengan anak² ke sekolah pun bermula 😊.Sy bercadang untuk buat fully checkup untuk isteri.Sy cari google area berdekatan tempat tinggal saya tapi agak sukar untuk didapati. So sy nak bw isteri fully checkup & fast results. Maklumlah bila anak2 dah besar ni dah tak ikut perkembangan bab ibu mengandung.Jadi sy search sahaja di fb.Last year terdengar hospital by women for women..tp masih samar² nak refresh nama hospital viral itu. Puas juga search.Alhamdulillah jumpa "Andorra"Andorra juga tak jauh dari rumah 😊 Andorra inilah yang sy cari!! So sy just like page & tak follow pun pasal contest tu sebabnya sy juga agak busy.Hanya buka link website then ambil contact number & call untuk set appointment pada 30/8 khamis. Masa ni sy xbgtahu isteri pun sebab nak surprise..at least hilang rasa ralat or duka hati isteri yang penat lelah urus keluarga 😊

YES!NOW!!!!
SHE IS PREGNANT!😍

............................................................................................................

PENGHARGAAN 

Your wife terharu 😭 thanks husband ❤❤ dalam masa sehari awak pulun buat bina ayat semua.Last post contest 31/8 -11:59pm.kesian husband sampai demam².Semoga ada rezeki untuk kita aamiin.Ayat² yang husband buat semua husband share kat i melalui email pakej link video youtube.hehe...Alhamdulillah I nampak kesungguhan you 😘 ayat² u tu i baca je dah sebak, rapuhnya jiwaku ekeke..
(Writer contest all from husband 😍 berbunga² isteri u baca 😘🌸 terharu...)
Terima kasih pada staff nurse Andorra offer diri beliau bantu kami ambilkan gambar kami berempat 
Alhamdulillah demi contest & niat kami Allah permudahkan 😍
 (staff baru balik kerja tau bukan tengah kerja) 
(lupa tanya nama,inshaAllah rupa nurse i ingat 😍)
(Terima kasih juga orang awam yang sudi ambil gambar kami maklumlah kami redah last minute dgn bawa anak² kecil yang memghiburkan hati 😍 actually kebetulan kami balik dari sambutan Merdeka di sekolah anak² 😊.


Ok my turn buat perkongsian cerita pula:
Pendek cerita awal (bulan July) tu memang tak tahu yg diri ni pregnant. Balik dari travel paling ketara dari segi selera makan.Then kerap rasa tak sedap badan & badan berangin sejak balik dari Jakarta. Apa yang suami kongsikan di atas semuanya betul. Sebab tak ada rasa nak check UPT & yakin tak pregnant. Just badan rasa tak sihat je.. Lebih kepada moody  & more sensitive sepanjang bulan ogos tu πŸ˜….

Mcm mana boleh suami bawa ke Andorra? Ingat tak last year viral masa awal² hospital open? Time tu ramai orang share then me pun share pd hubby tentang hospital ni konsep bangunan yang gah seperti Morocco. Tempat bersalin yang selesa lebih kepada suasana di rumah @ hotel 5 star. Tambahan pula dengan layanan Doktor² O&G yang bertahun² pengalaman & staff yang sangat mesra & bertanggungjawab. Time tu me just sharing story pd husband. Biasa org lelaki amik port sekejap je hehe..sampai me cakap pd husband kalau ada rezeki next baby nak sangat bersalin sini tau😊. InshaAllah. Aamiin. 


Alhamdulillah memang tak sangka 2018 ni mengandung lagi hehe sebab kami memang ada plan tambah anak, tapi kami plan baby 2020.ekekeke...
Bulan 8 banyak kenangan duka & suka.Syukur rezeki tak sangka pula Andorra ada buat contest. Rugi rasa kalau kami lepaskan peluang. Ya Allah 30/8 tu terasa happy sangat! Alhamdulillah terima kasih husband. Masa ni lepas anak² sambut merdeka di sekolah.Tersenyum² sy awak bawa ke sini. Hehe siapa tak happy! Rezeki abang² juga dapat tengok adik,msg² teruja.Alhamdulillah..Perancangan Allah lebih Indah ❤

Oh ya, masa checkup 30/8 tu husband buat appointment dengan Doktor Yulianty Arifuddin 😊 jujur me memang tak tahu tau..Husband sendiri yang urus. Memandangkan diri me yg sangat sebok dengan keluarga sampai tak fikirkan diri sendiri. Haa me tanya husband bila buat appointment tu? Just one day before katanya. Ok alhamdulillah and hubby say sorry i tak tahu Doktor mana better, staff pun tak introduce so i pilih Dr.Yulianty. tak dapat Dr. Khamsiah sebabnya full.
Me : xpe..alright πŸ˜€

Lepas dari appointment around 530pm. Husband ajak bergambar di top place yang perlu kita bawa anak² sempena Merdeka 😊. Balik dari bergambar turn husband pula kurang sihat.Kali ni penangan i pregnant husband mabuk, mual & demam on off.1st experience buat suami hehe..sebelum² ni anak² yang lain tak mcm ni..huhu.. dah start tanya kita.."sampai bila mcm ni..lama x?"ekeke biasa 3minggu paling lama 3bulan hehe" πŸ˜… Ok, sepanjang akhir bulan 7 hingga akhir bulan 8 i is kerap sakit badan berangin² sampai ganggu kerja harian. Hujung² bulan 8 simptom makin kurang & now turn husband. Kesiankan? Siapa ada pengalaman ms mengandung suami pula yang mabuk?huuu...haru....gws dear husband!!

Ubat suami ekeke....pakej tukang urut 😁
Ubat isteri mengandung ekeke...

Ok me review sikit k..
Dr. Yulianty Arifuddin 
Seorang yang mesra, lemah lembut,
peramah sangat melayan kerenah anak² i tu..πŸ˜€
Ok jujur sangat selesa dengan servis beliau.
Highly recommended
Siapa nak book Dr. Yulianty boleh contact Andorra.

Website :
Phone number : 03-8966 1133

Facebook : 

Instagram :

Twitter :

"We Love Andorra"

Doakan segala urusan kami dipermudahkan.
Semoga ada rezeki untuk kami.
Good luck for our new baby!Aamiin. 
Bye wassalam 😍

1 comment: